Färe montessoriförskola, Broby

Välkomna till Villa Ro, Färe Montessoriförskola, Broby.
Mitt i Broby ligger vackra Villa Ro där vi erbjuder en liten familjär förskola. Vårt hus är varsamt renoverat för att skapa en genuin och hemtrevlig miljö där barn kan utvecklas och trivas. Förskolan har plats för 35 barn.

På avdelningen Kristallen håller de yngre barnen till (1-3år). Där är miljön anpassad för de allra minsta med låga bord och stolar samt material som lockar det lilla barnet. I vårt gymparum blir det rörelseglädje varje dag! Barnen sover tryggt i sina vagnar ute på vår veranda.

På ovanvåningen med kristallkronor i taket finns avdelningen Kronan där de äldre barnen (3-6 år) går. Här erbjuds barnen att arbeta med vårt vackra montessorimaterial som stimulerar barnens utveckling. Vi anpassar både miljö och arbete utifrån hur barngruppens behov och intressen ser ut, här är det barnens tankar som ligger till grund för vårt arbete! Vi har även tillgång till en rymlig lokal där vi har gymnastik en gång i veckan. Det finns en samvarokänsla och samarbete mellan avdelningarna, personal som arbetar i hela huset, samt gemensamma öppningar och stängningar. Det skapar en trygghet då både föräldrar och barn lär känna all vår personal väl.

I vår härliga trädgård erbjuds barnen en stimulerande lekmiljö. I gårdens uthus har vi möjlighet till odlingsprojekt och snickarverkstad. Vi utforskar ofta vår närmiljö då vi har bibliotek,hembygdsparken, och Helge å på utflyktsavstånd. Vi använder oss också av kollektivtrafiken som ger möjlighet att utforska andra platser lite längre bort. Vi har ett stort miljötänk och en tro på att om barnen får vistas i sin närmiljö lär de sig också vara rädda om den. Vi strävar efter en öppenhet och positivt bemötande i kontakten med barnen och deras familjer och ser olika kulturer som en tillgång som berikar vår verksamhet.

Färe går före!

Rulla till toppen